Tapahtumat

Opastettujen kierrosten lisäksi Villa Maireassa järjestetään erilaisia tapahtumia, joihin ilmoittaudutaan etukäteen sähköpostilla info@villamairea.fi tai ostetaan lippu nettisivujen kautta. Tapahtumien yhteydessä voit vierailla myös Villa Mairean museokaupassa.

Tulevat tapahtumat

Seuraava tapahtuma luvassa elokuun lopulla tai syyskuun alussa.

Menneet tapahtumat

14.5.2024 Iloa sanoista -ilta

Osallistujat tuottivat erilaisia tekstejä FM, sanataideohjaaja Outi Lähteenlahden tehtävien avulla, Villa Maireasta inspiroituneena.

11.4.2024 Luonnosteluilta

Villa Maireassa piirrettiin luonnoksia kuvataiteen opettaja, TaM Joonas Mikolan ohjauksessa.

 

19.3.2024 Kirjallisuus, luonto ja taide -ilta

Finlandia-palkittu kirjailija Anni Kytömäki ja kuvataiteilija Mari Tuominen keskustelivat Villa Maireassa kirjallisuuden ja kuvataiteen luontosuhteesta sekä kertoivat kirjailijan ja kuvataiteilijan yhteistyöstä.

24.1. ja 8.2.2024 Villa Mairea Late and Lights.

Talvisella iltaopastuksella kiinnitimme erityisesti huomiota Villa Mairean kauniisiin valaisimiin.

8. ja 9.12.2023 Villa Mairean museokauppa oli avoinna jouluostoksia varten.

Villa Mairean museokaupan valikoimista löytyy mm. Jari Virran Mairea-korvakoruja, Johanna Gullichsenin tekstiilejä, puuseppä Jaakko Julkusen leikkuulautoja ja tanskalaisen Flenstedin mobileja. Kauppa on avoinna opastuskierrosten yhteydessä.

29.11. ja 7.12.2023 Käsityöillat

Käsitöiden ystäviä kokoontui Villa Maireaan. Taustamusiikkina oli poimintoja Villa Mairean levykokoelmasta ja käsitöiden lomassa kuultiin myös mm. katkelma Mairen muistelmista. Mukava juttelu täytti Mairean kirjaston.

30.9.2023 Museon kulisseissa

Museoliiton satavuotispäivänä kerroimme Villa Mairean kulisseissa tehtävästä työstä ja esittelimme valikoituja arkiston aarteita.